OpenAI is een onderzoeksbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (KI) en de toepassing ervan op de realiteit. Ze hebben al diverse succesvolle projecten geleverd, zoals GPT-3, een taalmodel dat ontwikkeld is om taal te begrijpen en te genereren.

In de toekomst verwacht OpenAI dat KI steeds belangrijker zal worden in onze dagelijkse levens en in diverse industrieën. OpenAI zal zich blijven richten op de ontwikkeling van geavanceerde AI-technologieën en deze toepassen op problemen die we in de samenleving tegenkomen. Zo zal zij zich blijven richten op de ontwikkeling van AI-modellen die de menselijke taal begrijpen en genereren, en zich ook richten op andere domeinen zoals computer vision, robotics, en zelfs in de geneeskunde.

OpenAI gelooft ook dat het belangrijk is om de ontwikkeling van AI te sturen op een manier die veilig is voor de samenleving en dat zij zich zal blijven richten op de ethische en maatschappelijke implicaties van AI. Dit betekent dat zij zich zal blijven richten op de ontwikkeling van manieren om AI te ontwikkelen en te gebruiken die eerlijk, transparant en verantwoordelijk zijn.